Аз съм все още на белия свят -
плача, радвам се, даже се смея.
И се радвам, защото съм всъщност богат,
щом един път на белия свят се живее.
Кой е този приживе узнал
после точно какво ще последва...?
Вляво смътно долавя сигнал,
че навярно безследно изчезва.
И тревогата малко по малко расте
след последния лъч - гост от здрача.
Призрак тъжен, отгледан на друго небе,
сяда редом до теб да поплаче.
Към тревичката малка склонила снага,
подслонила се в твоята пазва,
пак изпитваш онази безмерна нега,
щом нощта с черен влак я прегазва.
Ето, още си тука - на белия свят -
плачеш, радваш се, даже се смееш.
Но се радваш, защото си всъщност богат,
щом един път на белия свят се живее.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Всеки залезен ден сънува любов.
Нима любовта не зачева младост?
Дано се видим под звезден покров!
Поздравления за написаното от теб, Младен!
Поезията ти вдъхновява!