22 ago 2021, 20:58

На брат ми 

  Poesía
545 0 0

Тече, все още, твойта бурна кръв в мене, брат,
все тъй силна и обхватна!
 

Страшен и уродлив бе тоя свят,
свят на омраза и горчилка непонятна.
 

И нашта жлъч се впи в него, и отвърна му,
със зъбите си страшни, ловки,
 

Отвърна на инат, напук, на страшната му злоба,
ала в бурята му ти отстъпи, брат, в бурята му ти отстъпи…
 

И с усмивка кротка си замина,
а аз оставам и съм тук да моля Бога до амина,
за Неговата милост, брат, за Неговата прошка.

© Александър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??