Бохем или страдалец е човекът
във своя кратък жизнен път?
Щастлив, нещастен, но обсебен
в кръговрата на света.
Единствено с човешка мисия
да бъде всеотдаен, нужен,
творящ любов като стихия,
дал на всеки дял заслужен.
Това е нашето призвание,
да печелим или да губим
и в своето съществувание
себе си да не загубим.
А изворът живот ще продължава
и ний чрез него ще творим
и това, което всеки заслужава
за себе си сами ще сътвори...
"из цикъла акро"
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados
с обич, мила Гинка.