7.06.2008 г., 17:48 ч.

На братовчедка ми 

  Поезия » Друга
1259 0 3

Бохем или страдалец е човекът

във своя кратък жизнен път?

Щастлив, нещастен, но обсебен

в кръговрата на света.

 

Единствено с човешка мисия

да бъде всеотдаен, нужен,

творящ любов като стихия,

дал на всеки дял заслужен.

 

Това е нашето призвание,

да печелим или да губим

и в своето съществувание

себе си да не загубим.

                                                      

А изворът живот ще продължава

и ний чрез него ще творим

и това, което всеки заслужава

за себе си сами ще сътвори...

                                                                       "из цикъла акро"

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??