14 feb 2019, 18:53

***/На Ц. Тодоров 

  Poesía
466 0 1

***
/на Цветан Тодоров/

 

Тази тема е неизлечима.
Екзистенцията не е
под въпрос.
Тя за теб не важи.
Пълните чаши,
опразнените чинии
не са твоите състояния.
Ти не си
жив между живите.
Нито мъртъв
сред мъртвите.
Не псуваш живота,
защото не си...
И не те боли.
Споделеното ни
вдишване
е петминутна цигара.
Запълват  се порите ми
с всичко, което не си.
Двойно ме заболява.

 

© Миглена Цветкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??