14 февр. 2019 г., 18:53

***/На Ц. Тодоров 

  Поэзия
478 0 1

***
/на Цветан Тодоров/

 

Тази тема е неизлечима.
Екзистенцията не е
под въпрос.
Тя за теб не важи.
Пълните чаши,
опразнените чинии
не са твоите състояния.
Ти не си
жив между живите.
Нито мъртъв
сред мъртвите.
Не псуваш живота,
защото не си...
И не те боли.
Споделеното ни
вдишване
е петминутна цигара.
Запълват  се порите ми
с всичко, което не си.
Двойно ме заболява.

 

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??