23 jul 2022, 7:27  

На чаша бира 

  Poesía » Verso libre
733 2 3

На чаша бира наблюдавам те, море,

знам тебе вечно ще те има.

От слънцето усмихнато и страшно в бурни дни 

пак ти за много хора си любимо!

Загадъчно си в твойте дълбини

невидимото винаги е интересно!

Красиво си бушуващо от силни ветрове

от древността на сила всичките се възхищават!

При изгрев и при залеза си с румени страни

/ за радост на очи, душа/

нима следи по пясък спомени остават?!

Изхранваш гладни, разхлаждаш в пек,

на тъжните утеха  морска шир дарява

и забавляваш ни  като деца дори, а плюс това

на влюбените действаш, като магическа отвара!

 

На чаша бира наблюдавам те, море,

едва ли съм за тебе интересен?

Обичам те спокойно и със син замрежен поглед

тихо да шептиш заслушано в рибарска песен!

© Иван Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря от сърце за посещението ви, Мария и Антоанета!
  • Харесах разсъжденията за любимото ни, на всички море.
  • Прииска ми се и аз да съм на брега на морето с чаша бира! Поезията ти прави компания, така че не си самичък. Край теб има и нещо незабележимо, а "невидимото винаги е интересно", както ти си казал. Поздрави морето от мен,Боженски!
Propuestas
: ??:??