15 oct 2014, 11:05

На четиресет и ... 

  Poesía » De amor
809 0 0

 

На двайсет обичах до лудост,

до забрава, до себеотричане.

Не любов – смъртна присъда.

Сега се будя, за да ме обичат.

 

На двайсет мислите пъклени

горяха с изгрева в яркочервено.

На двайсет стъпвах по въглени.

Сега земята разцъфва пред мене.

 

На двайсет бях като птиците –

все във високото, стръмното, чудното.

Осъмвах, пареха ме зениците.

Сега се уча да живея мъдро.

 

И е толкова странно и хубаво

как света сама опитомих,

как мечтите сами се сбъдват

щом обичаш на четиресет и...

© Росица Сертова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??