20 may 2007, 11:34

НА ДЕНКА (оперна певица) 

  Poesía
798 0 4
                          НА ДЕНКА
                       (оперна певица)

            На сцената, сред блясък и коприна,
            изгряваш като бисерна звезда!
            Да вливаш жар в сърцата на мнозина
            и топлина е твоята съдба!

            Че всяка вечер публиката жадна
            очаква с трепет твоя чуден глас!
            И стихва аудиторията гладна,
            пленена и заслушана в захлас!

            И тоновете, стигнали душата
            звънтят, трептят в безкраен тих синхрон
            и с радост се изпълват в миг сърцата
            във епос възходящо – тон след тон!

            Проблеми, грижи, житие сурово
            изчезват в звуци  дивни и красиви!
            Един вълшебен глас дари отново
            усмивките разцъфнали, щастливи!

            Овациите – щедрата награда
            за щастието кратко подарено,
            са всяка вечер радост и наслада,
            заслужено в сърцето уморено!

            Но плащат ли тез мигове на слава
            труда, лишенията и таланта?!
            У нас творецът тъй се оценява,
            че в бара си поръчва само фанта!!!

© Светльо Златанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??