Провокирано от стиха на Джейни
"Пред трудната любов се коленичи"
Ти плачеш. Чувстваш се предадена
от него, уж приел ти любовта.
Ридаеш във нощта, прокудена,
с прекършени от полета крила.
Пред храма, коленичила, порутен,
кинжала, остър, рязко изтръгни,
с кръвта си, ти икони нарисувай
и рози, за обет, си засади.
Агонията превърни във знание,
сълзите - в съживителна роса,
крилата залепи си без страдание
и полетИ към истинска звезда.
Трудната любов е изпитание,
по пътя на душата ти, към Бог.
Изправиш ли се, съхраниш ли вярата,
Тя - трудната, научен е урок!
© Таня Мезева Todos los derechos reservados
по пътя на душата ти, към Бог.
Изправиш ли се, съхраниш ли вярата,
Тя - трудната, научен е урок!"
Толкова си мъдра Таня! Възхищавам се и на творчеството ти и на теб самата!