Sep 28, 2008, 7:01 PM

На Djein_Ear (Джейни Тодорова) 

  Poetry » Phylosophy
911 0 27

Провокирано от стиха на Джейни 

"Пред трудната любов се коленичи" 

 

Ти плачеш. Чувстваш се предадена

от него, уж приел ти любовта.

Ридаеш във нощта, прокудена,

с прекършени от полета крила.

 

Пред храма, коленичила, порутен,

кинжала, остър, рязко изтръгни,

с кръвта  си, ти икони нарисувай

и рози, за обет, си засади.

 

Агонията превърни във знание,

сълзите - в съживителна роса,

крилата залепи си без страдание

и полетИ към истинска звезда.

 

Трудната любов е изпитание,

по пътя на душата ти, към Бог.

Изправиш ли се, съхраниш ли вярата,

Тя - трудната, научен е урок!

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??