30 may 2012, 23:40

На довиждане 

  Poesía » De amor
552 0 2

На довиждане

 

Тази вечер –

приказна и чудна,

с луната

искам дълго да говоря;

бавно да ме поведе

по своята пътека

и да ми разкрие

всички тайни на морето.

С тях да мога

теб да разбера –

теб,

когото толкова обичам,

за когото

пиша моите стихове.

 

Тази вечер

звуците на песента

отекват в мен прощално,

като писък

на отлитащ жерав.

Иска ми се

по-дълго да ги задържа,

някъде дълбоко,

и да парят,

като жарава,

приготвена за нестинарски танц,

като огън,

който да изтръгва сълзи.

 

За моите сълзи

няма ли да те боли?

© Даниела Петракиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??