30 oct 2012, 12:20

На другата сутрин 

  Poesía » De amor
678 0 6

На другата сутрин отново ще мразя...
...ще мразя очите си, свикнали с теб,
ще мразя деня си - във стаята влязъл
и шумно отмил твойте устни по мен.

 

Отново ще мразя самотния ъгъл,
завивките топли, парфюма край тях
и сенките бледи по пръстена кръгъл,
разбил се в нощта ни - на капчици грях.

 

Ще мразя безкрайно познатите мисли
с безкрайното време, останало в мен,
любимия почерк по тъжните листи
и думите парещи - хванати в плен.

 

Ще мразя нощта, ще мразя звездите
и топлия мрак, навалял между тях,
без капчица обич ще зъзнат мечтите
и техните чувства, превърнати в прах.

 

Не зная защо, но навярно без думи
ще мразя душата си - търсеща мощ
във нежната болест, превзела ума ми...
... и теб ще те мразя... до другата нощ...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??