2 jun 2009, 19:02

На другия край 

  Poesía » Otra
775 0 7

Скрита съм аз, тук във нощта
и може би ти ще намериш пътеката.
Можеш ли сам да стовариш мощта,    
идвайки сам, тих... с колелетата?

Нямаш ли срам, носиш ми скръб,
мухлясал таван; махни пердетата!
Късчета лед, кожа и мрак...
давам ти знак, спят дърветата.

Криеш ли пак спомена слаб;    
Виждаш ли как отива във тъмното?
Денят е по-мъдър, но нека нощта вземе решение.
Ще се видим в отвъдното.

© Цветан Цеков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??