5 sept 2015, 21:21

На двайсет и две 

  Poesía » De amor
854 0 2

Аз любимия съм твой кошмар.
Знам, очакваш ме ти притаен
изненадвам с „нежен шамар“.
Тази същата съм... и не съвсем.


Идвам шумно, вятърно бурна
разпилявам подредените листи.
Акостирам в съня твой и будна
знойно влизам в мислите чисти.


Лъжа слънцето, че още е рано,
изгрев спирам, удължавам съня.
Черпя сили от мъжкото рамо,
на което все склонявам глава.


И спокойна съм, мека и слаба,
експонирам пред теб гола душа.
Дом споделям, водата и хляба,
ни за миг не помислям  „греша“.


Аз кошмар твой съм и мечта,
която сам в нощта призова
видял тогава да пада звезда...
И ти за мен си всичко това! 

(а)


04.09.2015

цикъл "Акростихове" , "Заедно във вечността"

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За 22 години заедно бракувани,
    навярно трупано е, чак "презряло"
    Две сърца в общ ритъм тактувани...
    Вярвам има още много непреживяно.

    Благодаря ви за прочита и коментарите!
  • Б орбата за насъщния ни хляб
    р исува скука в сивата си гама.
    А "той" и "тя" забравят често как
    в ъв дните да останат само двама
    о ткъснати от околния свят...
Propuestas
: ??:??