Отиде си внезапно, като птица,
Разперила свободно своите криле.
Тъй смело, някак – не насила,
Отлетя във други светове.
Тъй леко, сякаш по покана,
Отиде си, далече си от нас.
Но моля се, където и да си отишъл,
Да е настъпил Твоя час.
Надявам се и да ни чуваш
Как говорим с теб навън.
Седнал в двора, гледайки към пътя,
Както беше.. не насън.
Но не, аз зная,че си там
И наблюдаваш ни от стола пред гаража.
Затова ще дойда, ще поседна..
Да знаеш,.. за да ти покажа..
..че човек, създаден от скала
Не се забравя с полъха на вятър.
Не си отива, щом птица отлети
Той остава вечно тук и с нас,
И вдъхва сили в идните ни дни.
© Велислава Todos los derechos reservados