27 may 2016, 15:10

На Елена Нинова (enena) 

  Poesía » Otra
1013 0 16

На Елена Нинова (enena)

 

Човек умира, както пада плод -
ветрецът къса дръжката и - край!
Светът край тялото забавя ход,
душата литва. Накъде? Не зная.

 

Но знам, че шило не стои в торба!
Едва ли там, в небето, ще е друго, 
щом целият живот ти бе това:
„Залудо работѝ, не стой за лудо!

 

От всеки грош спечелен се лишѝ -
на обич - щедра, но на нужди - скромна!
За лудо (и за лудите!) пишѝ -
един да прочете, ще те запомни!“

 

Дано оставиш болките си тук,
но чувството за хумор да си вземеш!
И Бог с теб да се смее като луд,
и с теб да пее като за последно!

 

Щастливец, ще си има градинар!
Блазе им днес на райските градини,
на всеки цвят зад райския дувар!

 

Приятели, Елена си замина...

© Петя Божилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??