Отидох снощи - на коктейл.
Бях с черна папионка!
Платена дама с мен бях взел -
известна компаньонка!
Но зърнах там - една жена,
до някакъв велможа.
С прекрасна фигура, снага,
с кафяво-черна кожа!
Жена, с която... всеки мъж
щастливо ще живее!
Ще среща ураган и дъжд,
и семе - ще посее!
Погледнах я, потръпнах цял!
Повярвах на съдбата!
Жена - такава - бях мечтал!
Това ми бе мечтата!
Надигнах чашата пред мен,
поисках да поседна...
Но таз - туземка - на Гоген,
в очите ме погледна!
Изпратих й - един флуид -
напълно еднозначен -
Любовен, ясен, неприкрит
и доста - неудачен!
А тя... съвсем не се снижи,
зазяпа ме безсрамно!
С красиво пламнали очи,
към мен потегли бавно!
Протегна ми за миг ръка -
бе истинска - Фортуна!
Докоснах китката - с нега,
и нежно я целунах!
По вените ми... тръгна ток,
започнах да треперя!
За миг приготвих се за скок
към черната пантера!
А тя... поръча тъп коктейл
от водка и мартини.
Подшушна ми един имейл
в очичките ми сини!
Отиде си... Останах сам!
Разрових бързо нета!
Там в сайтче - Ева и Адам,
бе мойта... Жулиета!
Юри
Йовев
Май
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados