31 may 2007, 20:38

На Недялко Йорданов 

  Poesía
947 0 5

На Недялко Йорданов


Прости ми, поете, че от тебе се уча
и даже понякога (несъзнателно) те копирам.
Ала стиховете ти са толкова звучни,
че няма как пример от теб да не взимам.


Аз искрено се надявам да не ми се разсърдиш
и даже да бъдеш горд със мене.
Защото от мене ако някой се учи,
аз ще бъда горда даже със себе си.


Тогава ще чувствам, че нещо съм постигнала,
че съм дала живот на изсъхнало цвете.
Че съм спряла огромен вулкан от изригване.
Че съм направила живота мъничко по-цветен.


И тука е ред две думи да кажа,
израз на искрена обич към тебе:
"Благодаря ти, поете, че ми показа
пътя към тая тайна - поезия".

© Люляк Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??