На покрива! Високо до звездите!
Катериш се, когато пак си сам...
Не пътища, а стълба от мечтите
нагоре вдигай като вечен храм.
И нека къщата ти – рай във ада
да свети със прозорци – светлина!
Душата земна няма да пострада,
щом има само обич за храна...
Да си без дом, но с друми по земята!
да бъдеш спътник само на любов...
Бездомните живеят на крилата
и от звездите черпят благослов!
Когато си роден – записват дата.
Когато си умрял – мълчат с число.
...На покрива! Там няма ключ вратата-
летиш дори с прекършено крило!
© Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso: