Сърцето стихваше в гърдите ми .
В душата гаснеше пожар.
Погребвах есента и птиците.
Ужасно сам. Ужасно стар.
От прашното стъкло ми махаше
самотен спомен за жена.
На мърша гарваните грачеха
във дрехите си от пера.
На пръсти влезе през очите ми
любов, облечена в свила.
Целуна ме и си отиде -
на пръсти. Както бе дошла...
© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados