29 abr 2016, 16:33

Напук 

  Poesía » Civil
321 1 1

                                                        Напук

 

 

Животът потънал в мрака.

Един обича и обич чака

сърце добро не ще да има,

хлябът малко, идва зима.

 

Да променяш хора криви,

 те не са и щастливи,

беден и богат не могат да делят,

нито радост заедно да  видят.

 

Ще се боря с живота труден,

беднякът трябва да е буден,

на егоизма да е враг,

деня да превърна в бряг.

 

От него силно да викне

с мизерията не иска да свикне.

Ще вдигне железния юмрук

на всички властващи напук.

 

 

Автор: Йонка

© Йонка Янкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??