7 may 2009, 2:55

На работника ръцете... 

  Poesía » Filosófica
490 0 2

На работника ръцете загрубели

плът сатенена копнеят да погалят,

с плът сатенена поне веднъж да съгрешат,

да заровят пръсти зажаднели

във безгрижните коси на младостта;

дните си последни да преначертаят.

Но ръцете на работника треперят.

Здраво цял живот мотиката държали,

Молив днес за първи път държат.

© Калоян Кънев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??