НА РОЖДЕНИЯ МИ ДЕН
Току-що отмина още една година.
Е, и какво от това?
Просто пресече стрелката браздата,
която делеше деня от нощта
и продължи своя път кръговратът –
старият,
до болка познатият път.
Нищо ново –
реката край него,
лодкарят размахващ веслата,
готов да отплува с духа ми отвъд,
но кръвта ми не иска да иде оттатък.
И въпреки това,
макар и бавничко
вървя,
а всяка моя крачка
ме приближава
до брега...
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados