2 июн. 2011 г., 14:21

На рождения ми ден 

  Поэзия
720 0 17

 

НА РОЖДЕНИЯ МИ ДЕН

 

 

Току-що отмина още една година.

Е, и какво от това?

Просто пресече стрелката браздата,

която делеше деня от нощта

и продължи своя път кръговратът –

старият,

до болка познатият път. 

 

Нищо ново –

реката край него,

лодкарят размахващ веслата,

готов да отплува с духа ми отвъд,

но кръвта ми не иска да иде оттатък.

 

И въпреки това,

макар и бавничко

вървя,

а  всяка моя крачка

ме приближава

до брега...

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??