НА СУЗИ
Сънуваш ли? Аз още пия,
и все към теб извръщам взор!
Сред облаците да те видя
или в училищния двор.
И все така те чувствам - моя!
И все така се чувствам - твой!
След всички тежки катастрофи
намерих верния завой!
Сънувай! Аз ще пия още,
а след това ще прелетя
над всичките самотни нощи
и тих до тебе ще заспя!
Емил Стоянов
© Емил Стоянов Todos los derechos reservados