18 feb 2011, 16:07

На светло се губя 

  Poesía
471 0 1

На Дявола съм аз любимата,

или на някой още по-черен сумрак,

изгасена и пепелна, все неимана,

мълчала и отричала, унищожена до крак.

 

От дявола съм аз поискана,

из някои долни земи,

и като вечност върху мъжете разплискала

страст, която прояжда, не гори.

 

Не се давам невеста на светлото.

Не знаеш ли, че светят ми зениците

и само на тъмно същността ми усещат?

На светло се губя. Прекалено силно ми грее обичането.

 

18.02.2011г.

гр. Сопот

© Събина Брайчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??