2 jul 2007, 13:47

На татко 

  Poesía
1045 0 12

На татко


Къщата. Черешите на двора.

Едната е изсъхнала от мъка.

Дуварът. Розата напъпила.

Асмата тъжна от разлъката.


Очаквам стъпките да чуя.

Гласът. Очите ти замислени.

Тъгата си на прага ще събуя.

И спомените ще разлистя.


Хармониката в шкафа скрита.

Гъдулката потънала във прах.

Книгите в строй се подредиха.

Очакват внуците да ги четат.


Чардакът. Стълбата проскърцва.

Ветрец полъхва. Вън е лятна жал.

А вътре в мен прохлада тиха.

Почивай... Всичко светло си ми дал!


Но две години вече. Днес е втори.

Светът затвори свод за теб.

Живот. Не можеш го повтори.

Не ме мисли.  Вървя напред...

© Теди Савчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??