10 oct 2009, 17:03

На тръгване 

  Poesía » De amor
865 0 22


На тръгване си мисля за очите ти,
когато се налеят светлина.
Че те са като кошници цветя!
Че те са като пъстри книги-приказки!
И в тръпка после ще му ги разкажеш.

На тръгване си мисля - ти си глас мой!
Ехото си на една въздишка.
Откъртено парченце тишина.
И как не мога да съм оня странник,
комуто в стонове ще се изпееш!

На тръгване си мисля за това,
как тебе търсят всичките посоки.
И аз съм само стъпки, стъпки, стъпки...

Но съмва ден.
Открехва се врата.

На тръгване си мисля - самота.

© Райчо Русев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??