28 abr 2021, 19:28

На тръгване 

  Poesía » De amor
281 0 1

 

На тръгване...

 

... и да повелява

Съдбата с огнен знак –

не ме изпепелявай!...

Обичах те все пак!...

 

Иди́ си добротата,

с която те дарих –

нашепвайки самата ти  

за теб написан стих!...

 

И не отмъквай вярата,

че може някой ден,

прегърнали се с Вятъра

да тръгнем във тандем

 

да търсим нови истини

за старите мечти –

безумни, но единствени

останали почти...

 

... Една Мечта позната

дочувам стене там,

където във душата си

ѝ бях издигнал храм,

 

но нямам вече силата

за да я утеша́

и ще си стене милата -

там в моята душа...

 

Ти тръгваш днес уверена,

ами ако грешиш (?)

и в болка непремерена

сама не издържиш!...

 

Днес няма да те спирам:

щом можеш забрави́...

Аз вече съм брониран:

решиш ли – си върви!...

 

02.04.2021.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??