На тръгване...
... и да повелява
Съдбата с огнен знак –
не ме изпепелявай!...
Обичах те все пак!...
Иди́ си добротата,
с която те дарих –
нашепвайки самата ти
за теб написан стих!...
И не отмъквай вярата,
че може някой ден,
прегърнали се с Вятъра
да тръгнем във тандем
да търсим нови истини
за старите мечти –
безумни, но единствени
останали почти...
... Една Мечта позната
дочувам стене там,
където във душата си
ѝ бях издигнал храм,
но нямам вече силата
за да я утеша́
и ще си стене милата -
там в моята душа...
Ти тръгваш днес уверена,
ами ако грешиш (?)
и в болка непремерена
сама не издържиш!...
Днес няма да те спирам:
щом можеш забрави́...
Аз вече съм брониран:
решиш ли – си върви!...
02.04.2021.
© Коста Качев Всички права запазени