Червена точка на челцето –
за здраве и усмивка с удивление,
а после – синя на нослето –
за много смях и забавление!
После всички – малки и големи –
сборваме яйцата пъстри...
Забравяме за всякакви проблеми –
Христос за нас възкръсва!
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados
да е кратко, слънчево, засмяно
като пъстра новичка премяна,
лесно да се помни, бързо да се казва,
за да има време за борбата на яйцата.
...
Благодаря! Светло да ви е в душите!