26 may 2008, 19:26

На вятъра 

  Poesía » Otra
774 0 20
- Защо ми шепнеш, ветре, не разбра ли -
oтрекох се от волния ти дух.
Душата ми е вече гола пазва.
Без топлина. Без нежен птичи звук.
Не ме зови с летежа син във времето,
където палехме със теб звезди.
Аз чезна в сричката на делника.
И все така, дори и от любов боли.
Защо ли все обяздвам диво крясъка,
а тишината ми простенва нощ и ден?...
Защо ли все проклинам бурята,
а, ветре, ти си се вселил във мен?
 

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??