На залезите тъжните лъчи обичам.
Със златното рисувам своите мечти
и никой няма да ме види, никой,
защото в тях сама се скривам.
Тогава самотата не тежи,
както и в дъжда сълзите се разливат.
По мокрите ми стъпки никой няма да ме следва.
Ще бъдат само мои и ще пребродя с тях
пътеки, пътища и небеса,
където само аз ще стъпвам.
Ревниво ще ги пазя.
На другите очите няма да ги разберат.
На залезите своята несбъдната любов обричам.
28.02.2000
© Катя Дойчева Todos los derechos reservados