Годината започна
със слънце във стъклата.
Навън утихна даже
и палавникът-вятър.
А зимата е щедра
на слънце, тиха милост.
И ясна е, и ведра,
студа жесток стопила.
И няма сняг и бури,
и някак ми е скучно.
От миналите грешки
урока не научих.
От утре ще съм друга -
добра, разумна, зряла.
Каквато бях навярно
в предишната раздяла.
1.01.2018
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados