6 ago 2006, 10:52

НАЧАЛОТО НА ОГЪНЯ 

  Poesía
563 0 1

НАЧАЛОТО НА ОГЪНЯ

 

 

“Началото на Огъня

е сред житата”- и се скри отново мишката.

 

“Началото на Огъня

е в дървесата сухи”- каза птицата и отлетя от клона.

 

“Началото на Огъня

е в подреденото огнище”-обади се змията

                                            и изпълзя навън.

 

“Началото на Огъня

е във праха от всеки въглен”- прокара мравката

                                                   мравуняка си.

 

“А началото на Огъня

е в огнените му причини;

в това нещата да са огнени

и Огънят да бъде във нещата,

а нещата – в собствените си утайки

из мойто дъно,

в мойто дъно” – така покри водата

                            своите изконни площи.


© Красимир Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Магьосник, извини ме,но не успях да разбера всичко.Може би искаш да кажеш, че колкото и да е силен и всеобхватен огъня има нещо,което го поглъща, без да се интересува от различната му роля за всяко живо същество...Може би аз съм прекалено глупава, за да разбера основната ти мисъл...Или ти си прекалено смахнат, за да я кажеш разбираемо...Извини ме.Това не е критика,а само коментар...
Propuestas
: ??:??