НАЧАЛОТО НА ОГЪНЯ
“Началото на Огъня
е сред житата”- и се скри отново мишката.
“Началото на Огъня
е в дървесата сухи”- каза птицата и отлетя от клона.
“Началото на Огъня
е в подреденото огнище”-обади се змията
и изпълзя навън.
“Началото на Огъня
е във праха от всеки въглен”- прокара мравката
мравуняка си.
“А началото на Огъня
е в огнените му причини;
в това нещата да са огнени
и Огънят да бъде във нещата,
а нещата – в собствените си утайки
из мойто дъно,
в мойто дъно” – така покри водата
своите изконни площи.
© Красимир Симеонов All rights reserved.