15 abr 2024, 18:36  

Началото на всяко Сбогом 

  Poesía
130 3 4

НАЧАЛОТО НА ВСЯКО СБОГОМ

 

Свещици сме и Бог ни е запалил –

през мрака пътят му да бъде светъл.

Догарящи с мъждукащия пламък,

опиянени, че сме нечий център.

 

Преследва ни вселенски бродещ вятър,

играе си понякога на съдник.

Успея ли да мина под дъгата –

навярно моят огън ще пребъде.

 

В една безкрайност сигурно е орис

веднъж да се родя – света да видя.

И може би звездите нощем горе

са отговор защо ще си отида.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??