23 feb 2010, 19:20

Надежда 

  Poesía » Odas y poemas
855 0 1

                     Надежда

Пада капчица дъжд по моята бледа ръка,

усмивка нежна пусната от тъга.

Колко жалък изглежда животът ни,

пречупен през мъгла.

Борим се всеки ден,

борим се с околните,

но най-вече се борим със себе си.

Лъжем всеки час,

лъжем тези около нас,

но най-вече лъжем себе си.

Смеем се за всичко и на всеки,

смеем се на грешки човешки,

но на кого се смеем -

най-вече на глупостта си.

Живеем ден за ден,

живеем за себе си,

за момента, за мига...

но най-вече живеем за околните!

Пада поредна капчица дъжд

по потъмнялата ми вече ръка,

 усмивка тежка,

пусната просто така...

Колко жалък изглеждаше животът ни,

пречупен през мъгла.

Търсим малката бисерна мида,

изчезнала в забрава и тишина!

 

 

 

© Димка Делчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Толкова малка а разбрала тъгата ,гледай не през мъглата .ГЛЕДАЙ ПРЕЗ СВЕТЛИНАТА!!!
Propuestas
: ??:??