25 ago 2009, 16:20

Надежда в бяло 

  Poesía
420 0 6

                                          На Криси

Лято е сега и денят настъпи.

Утрото изписа в твоя чест дъга.

Със златен прах душата ти наръси

и невидимо си тръгна след това.


Пристъпваш бавно, цялата във бяло,

по устните ти бяга нервен смях.

Във твоя чест ний днес сме се събрали

и аз усещам – малко те е страх.


До своята мечта заставаш пред олтара,

(а бели рози пръскат аромат),

прегърнала надеждата във бяло –

сама разцъфваш като розов цвят.


Денят изпрати гостите последни

и сам потъна в нощната тъма.

Танцуват двама от любов пленени

и бели рози пръскат аромат…



 

© Веселка Пенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??