3 ene 2012, 19:12

Надеждата 

  Poesía » Otra
415 0 1

Прогонихме надеждата - отива си...

Събира си старателно багажа....

и  знамената  бойни бавно свива си.

Някак унил и жалък е пейзажа.

 

Дали защото розовите очила е сложила,

или най-модната тузарска дрешка

(усилия да е красива е положила),

да се простим със нея ни е тежко?

 

Неловко крием някак си вината си

и иска ни се с нас да си остане.

Признаваме си, въпреки  ината си,

че можехме навреме да възстанем

 

против противното  и подличко  живуркане,

против забраните, законите фалшиви

и ежедневното досадно юркане

по стълбицата на живота. Против диви

 

желания, порядки. (В тези  нрави

летаргията съпротивата е приспивала.)

Така и никой нищо не направи...

А уж Надеждата последна си отивала…

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Прости, ако можеш.Много ми хареса. А това, че ината прави големи бели си права.Честита ти Новата година !
Propuestas
: ??:??