Приеми ме като залък.
Една съдба оцеляла в годините.
Приеми ме като вино,
отпито на Тракия в градините.
Приеми ме с носталгия,
останала в душата ти навеки.
Останалото е обреченост.
Или е кръст към пътеките,
които ще те водят неизменно
към топлите светли чувства...
Понякога от любов опиянени,
ще са притома за изкуството.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados