5 feb 2009, 9:23

Нагаута (пусто село) 

  Poesía » Formas orientales
478 0 2
Село самотно,
без живот останало.
Къде са всички?
По чужди земи са.
Родната стряха
за тях е посмешище.
Дори спомени
за нея не пазеха.
Селото все пак
своя ритъм запази.
Имаше нужда
от своите жители.
Врати зееха,
стопаните чакаха.
Сенки безплътни
за това научиха.
Снаги извиха,
натам полетяха.
Чудесата си
започнаха да творят.
Но как безплътни
живот могат да дадат?
Затуй селото
опустяло изглежда.
Пусто е всичко,
следа не оставило.

© Весислава Савова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??