14 jun 2023, 8:05

Награда* 

  Poesía
255 0 0

Награда*

 

Стоя на стола си смълчан,

замислен, даже невидим,

над нас е родният Балкан,

с децата съм, но - без един.

 

Ходихме във планината,

там горе, казахме “Амин”,

разгледахме и езерата,

не бяхме всички - няма го един.

 

Грее в детските очи наслада,

нo в погледа им светлосин,

за хубавия миг - награда,

видях, че липсва им - един.

 

Казах им, че ще се върнем,

и винаги ще бъдем тим,

отново в Рила ще “надзърнем”,

всички ний - освен един.

 

 

юни 2022 г. SRG

 

*След изкачването до Рилските езера

 

 

© Стойко Георгиев Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  355 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??