14 feb 2021, 11:12

Накуцващ живот 

  Poesía
206 5 9

Пред входа на блока - окъсан, с ушанка,

замръква с кашони и скъсан парцал,

след него пристъпва едно куче на три крака -

живот понакуцващ и уличен цар...

И сгушени нощем под слепи звездици

сънуват по своему хляб и трохи,

подритват ги сутрин безчувствени хора,

гнусят се с гримаси, че мръсни били.

Изритани пак се отправят към парка,

присяда на пейка бездомният мъж,

минава тинейджър и кресва: „Утайка!“

а просякът тихо изпраща го с кръст.

Вали лек снежец - чисти зимни заблуди

и топи се беззвучно на набръчкана длан.

Един бивш учител и трикракото куче

понакуцват бездомни във вълчия свят.

 

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??