Какво е лятото, какво е лято? –
небе със слънчеви лъчи полято,
ухание на билки и надежда,
дъга, която дълго в мен се вглежда.
Какво е лято, ако не усмивка
на слънчогледи в слънчева обвивка
и танци на игриви пеперуди,
над извори с кристални изумруди.
Завинаги ти остани, не тръгвай
и топлината си по мене плъзвай,
обгръщай ме със пареща магия.
Аз до безкрай жадувам да те пия!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados