Когато идват мисли тежки,
никой лесно не заспива.
И тъй във спазми и болежки
неусетно се напива.
Така си мъката забравя
и душата мир намира.
Но тялото си в пръст заравя-
бавно всъщност си умира.
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados