За едното име се цял живот живее.
Всеки с чест го носи. Нека се гордее!
С вяра, с упование курбан да нарече,
надежда в дните земни крепко да втъче.
Любовта да сгрее човешките сърцата.
Премъдрост да напътства всякоя съдба.
С низ от благоденствие дните да са пълни
но да не забравяме, че сме простосмъртни.
Благодат, сполука, щастие да грее,
в мислите, в делата обич да лелее.
В делници и празници блаженство да има
за душата праведна, чиста и ранима.
© Златка Чардакова Todos los derechos reservados