30 abr 2014, 21:09

Нашата уличка 

  Poesía » Civil
352 0 1

Уличката, на която израснах,

тротоарът бе равен и винаги чист.

Но от години плочките ги няма,

а и вече духът ми е някак убит.

 

Мечтите за вярност и обич,

за човечност помежду ни тук,

с плочките и те отлетяха,

но аз все още се движа напук.

 

Днес ти бързаше, тичаше натам,

където те чакаше другата фея.

От новото погубващо време,

угодно на някоя чужда идея.

 

Но слънцето и днес ще изгрее.

Звездите са еднакво високи от нас.

Дали сме тикви или богоизбрани,

един е въздухът, който дишаме днес.

 

Ще мина отново с вдигната глава 

по моята уличка с надежда.

Със спомени от хубавите дни,

че имах това, което душата  желае.

 

 

© Елена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??