18 sept 2014, 17:32

Натрапници 

  Poesía » Civil
361 1 2

Натрапници

Натрапват се на обществото,

 човеци долни без морал,
страхуващи се от дървото,
и от крадения капитал.

Кавгата е за тях реклама,
и в нея търсят звезден час,
спасяват се от там с измама,
и стискат здраво свойта власт!

Народа вече не ги трае,
презира ги от дън душа,
а те със него си играят
и няма никога да спрат!

Макар, че още са начело, 
и ние сме под тяхна власт,
те вършат свойто мръсно дело,
и богатеят вместо  нас!

Това са наш`те бабаити,
без съвести и без морал!
Останаха си паразити,
за туй и днес сме с този хал!



© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Вярваш,не вярваш, но ги има!Едно е да останеш на саме със себе си, а съвсем друго, с греховете си!
  • Не вярвам, че има хора без съвест- и най-големият престъпник остава на саме със себе си. А и всеки си получава заслуженото- било в този живот или след него!
    Стихотворението ми хареса!
Propuestas
: ??:??